+30 2410 538 538 | +30 210 981 81 81

English

Εξαφανίζονται καρκινικοί όγκοι με Θεραπευτικά Laser

Εξαφανίζονται καρκινικοί όγκοι με Θεραπευτικά Laser

Έρευνες
Εξαφανίζονται καρκινικοί όγκοι με Θεραπευτικά Laser

Τέρμα το νυστέρι; 

Μια ολιγόλεπτη θεραπευτική μέθοδος με laser έρχεται να βοηθήσει σοβαρές ασθένειες του καρκίνου.
 
Ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του εγκεφάλου και του λαιμού, μη εγχειρήσιμο, είδαν τους όγκους τους να «χάνονται» αφότου υποβλήθηκαν σε μια νέα θεραπεία με λέιζερ. Η τεχνική δεν περιλαμβάνει εγχείρηση, ολοκληρώνεται σε λίγα λεπτά και δεν προκαλεί βλάβη σε υγιή κύτταρα.
 
Οι γιατροί στο νοσοκομείο του University College του Λονδίνου δοκίμασαν την τελευταία μορφή φωτοδυναμικής θεραπείας σε 11 ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο του εγκεφάλου και του λαιμού και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό: σε όλους οι όγκοι μίκρυναν ή εξαφανίστηκαν. 

Αν και οι αρχικές δοκιμές είχαν ως στόχο να τεστάρουν την ασφάλεια ενός νέου φαρμάκου που κάνει τα καρκινικά κύτταρα ευαίσθητα στο φως και αυξάνει τα αποτελέσματα της χημειοθεραπείας, τα πρώτα αποτελέσματα είναι τόσο εντυπωσιακά ώστε υπεβλήθησαν σε έγκυρη ιατρική επιθεώρηση προς δημοσίευση.
 
Ο Κόλιν Χόπερ, ο χειρουργός και επικεφαλής της έρευνας, δηλώνει ότι οι ασθενείς με καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο ή με μεταστάσεις, οι οποίοι δεν ανταποκρίνονταν πλέον στη χημειοθεραπεία, παρουσίασαν εντυπωσιακή βελτίωση. 

Σε έναν ασθενή με μη εγχειρήσιμο όγκο στη γλώσσα ο όγκος εξαφανίσθηκε, ενώ ένας άλλος με προχωρημένο σάρκωμα στο σαγόνι έζησε 6 μήνες, πολύ περισσότερο απ΄ ό,τι είχαν προβλέψει οι γιατροί. 

Όπως εξηγεί ο Χόπερ, «αυτή ήταν έρευνα μιας φάσης με σταδιακή αύξηση της δόσης - δεν περιμένεις τους πρώτους ασθενείς να ανταποκριθούν τόσο θετικά. Όμως στον πρώτο ασθενή στον οποίο δοκιμάσαμε τη θεραπεία είδαμε ο όγκος του να μαυρίζει και να διαλύεται, υπήρξε μια πολύ γρήγορη απάντηση από την περιοχή που είχαμε στοχεύσει. Αυτό συνέβη και στους 11 ασθενείς με τους οποίους ασχοληθήκαμε».
 
Στη διάρκεια της φωτοδυναμικής θεραπείας εισάγεται φάρμακο στις αρτηρίες του ασθενούς, το οποίο κάνει τα καρκινικά κύτταρα ιδιαίτερα ευαίσθητα στο φως. 

Στους συμμετέχοντες στην έρευνα δόθηκε ένα νέο φάρμακο - γνωστό ως amphinex, το οποίο αυξάνει την ευαισθησία στο φως - 3-4 ημέρες πριν υποβληθούν στη συνηθισμένη χημειοθεραπεία. 

Επειδή οι όγκοι έχουν υψηλή μεταβολική δραστηριότητα και περιβάλλονται από πολλά νέα αιμοφόρα αγγεία, το φάρμακο συσσωρεύεται στα καρκινικά κύτταρα και όχι στους υγιείς ιστούς. 

Όταν στραφεί προς τον όγκο ένα κόκκινο λέιζερ χαμηλής έντασης, απευθείας ή μέσω του δέρματος, το φως προκαλεί μια χημική αντίδραση που κάνει ζημιά στα καρκινικά κύτταρα και ενισχύει τη δράση της χημειοθεραπείας. 

«Τα αποτελέσματα είναι πολύ εντυπωσιακά», σχολιάζει ο Χόπερ. «Μπορείς να δεις τον όγκο να γίνεται μαύρος και να πεθαίνει μέσα σε λίγες ημέρες». 

Πηγή: SigmaLive/NewsIt

Share this post: 

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

WALT ΠΑΝΕΠΕΘΕΛ Medical Lasers Laser.gr Irradia

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Laser Center Larissas | ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕ LASER

Το κέντρο θεραπείας Laser Therapy Center ιδρύθηκε το έτος 1991 στο Νομό Λάρισας με την ονομασία Physio Laser. Στην συνέχεια, το έτος 1996, μετονομάστηκε ως Laser Center Larissas. 10 χρόνια αργότερα, το έτος 2006, το τμήμα θεραπείας με laser της «Laser Center Larissas» απέκτησε τον δικό του ξεχωριστό διακριτικό τίτλο «Laser Therapy Center».

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΙΣΑ: Laser Center Larissas

Ερυθρού Σταυρού 9, 412 21, Λάρισα

+30 2410 538 538

ΕΛΑΣΣΟΝΑ: Laser Therapy Center

Παν. Ζήδρου 7, 402 00, Ελασσόνα

+30 24930 24 200

ΑΘΗΝΑ: Laser Therapy Center

Λ. Ποσειδώνος 47, 162 75, Π. Φάληρο

+30 210 981 8181

BULGARIA: Laser Therapy Center

29 Dame Gruev Str, 2700, Blagoevgrad

+359 8 96 97 98 99

------

+30 6938 538 538

info@laser-center.gr

www.laser-center.gr

NEWSLETTER

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.